søndag 15. november 2009
Kylling og estragonsuppe
Deilig suppe til kalde dager.
(2 porsjoner)
Ingredienser:
55 g smør
1 stor løk, hakket
300 g kyllingfilet, i små biter
6,5 dl hønsebuljong
salt
pepper
1 ts hakket frisk estragon
1,5 dl kremfløte
friske estragonblader til pynt
2 brødskiver, til å lage krutonger av
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en gryte, og stek løken i 3 minutter.
Tilsett kyllingkjøttet i gryten sammen med halvparten av hønsebuljongen. La det koke opp, reduser så varmen, og la det småkoke i 20 minutter. Avkjøl, og kjør det så i en blender eller kjøkkenmaskin til det er jevnt.
Ha suppen tilbake i gryten, tilsett resten av buljongen og fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket estragon.
Skjær brødskivene i små biter og stek de sammen med litt smør i en panne, krydre med salt og pepper.
Pynt suppen med frisk estragon, og server med krutonger (de stekte brødskive bitene).
Håper det smaker!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar