søndag 15. november 2009

Kylling og estragonsuppe



Deilig suppe til kalde dager.

(2 porsjoner)

Ingredienser:

55 g smør
1 stor løk, hakket
300 g kyllingfilet, i små biter
6,5 dl hønsebuljong
salt
pepper
1 ts hakket frisk estragon
1,5 dl kremfløte
friske estragonblader til pynt
2 brødskiver, til å lage krutonger av

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en gryte, og stek løken i 3 minutter.

Tilsett kyllingkjøttet i gryten sammen med halvparten av hønsebuljongen. La det koke opp, reduser så varmen, og la det småkoke i 20 minutter. Avkjøl, og kjør det så i en blender eller kjøkkenmaskin til det er jevnt.

Ha suppen tilbake i gryten, tilsett resten av buljongen og fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket estragon.

Skjær brødskivene i små biter og stek de sammen med litt smør i en panne, krydre med salt og pepper.

Pynt suppen med frisk estragon, og server med krutonger (de stekte brødskive bitene).

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar