lørdag 7. november 2009

Kylling med ovnsbakt søtpotet



Dette er en enkel, men likevel en smaksrik hovedrett. Søtpoteter er mye brukt i USA. Søtpoteten er supersunn, proppfull av vitamin-C, betakaroten og andre næringsstoffer i tillegg til kostfiber. Poteten smaker litt søtt, minner kanskje litt om en gulrot og smaker deilig sammen med kylling og den kremete sausen.

(3-4 porsjoner)

Ingredienser:

3 søtpoteter
Kvernet pepper og litt grovt salt

4 kyllingfileter
Salt og kvernet pepper

Brokkoli

Kremet saus med epler og chili:
1 pose beanaisesaus (pulver)
1 dl vann
1 beger creme fraiche (kan også bruke lett creme fraiche om du ønsker å spare på kaloriene, men styr unna ekstra lett - den smaker ingen ting, og sausen mister sin glød!)
2 syrlige epler i små terninger uten skall
1 finhakket rød chili uten frø
1 ss tørket estragon ( evt mer... smak deg frem!)
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skrell søtpotetene og del i båter på langs. Legg potetbitene i en bolle og drypp noen dråper olje over og kvernet pepper, bland dette sammen. Legg så potetbitene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen mens du lager resten av maten, ca 20 minutter. Gjerne avslutt med litt varmluft, slik at potetbitene blir litt sprø. Dryss over grovt salt rett før servering.

Krydre kyllingfiletene og stek dem godt på begge sider til de er passe gjennomstekt.

Kok/damp noen brokkolibuketter rask i vann mens du lager sausen.

Ha bearnaisepulver, vann og creme fraiche i en kjele og kok opp. Tilsett eplebiter, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.

TIPS 1: ER DU GLAD I SAUS OG LIKER Å HA LITT EKSTRA SAUS, LAG DOBBELT PORSJON! FOR DENNE SAUSEN ER HELT NYYYYDELIG:-)

TIPS 2: IKKE OPPBEVAR SØTPOTETEN I KJØLESKAPET, DA DEN ER ØMFINTLIG FOR KULDE. DEN SKAL OPPBEVARES I ROMTEMPERATUR. IKKE KJØP SØTPOTETER SOM ER RYNKETE, MYKE OG SKADET I SKALLET.

Server kyllingfiletene med saus, søtpoteter og brokkoli. Tenker du på å bytte ut søtpoteter med vanlige poteter??? Nei, ikke gjør det! Søtpoteter er fantastisk godt når de er tilberedt på denne måten... og de passer helt fortreffelig sammen med de andre ingrediensene!!!

God appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar