søndag 15. november 2009

Estragonkylling



Delikat og smaksrik kylling med estragonsaus som er helt fantastisk. Liker du smaken av estragon, liker du garantert denne retten. Ta deg god tid til koking av sausen slik at den blir fyldig og rik på smak... så kan du ikke ta feil...

(3-4 personer)

Ingredienser:

4 kyllingfileter
Salt
Pepper
Ris
2,5 dl tørr hvitvin
6 dl hønsebuljong
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tørket estragon
3,5 dl kremfløte
2 ss hakket frisk estragon
friske estragonkvister, til pynt (kan sløyfes:-))

Fremgangsmåte:

Krydre kyllingstykkene med salt og pepper, og legg dem i ett enkelt lag i en stor tykkbunnet gryte. Hell i vinen og hønsebuljongen, og tilsett hvitløk og tørket estragon. La det koke opp, reduser varmen, og la det småkoke i 10-15 minutter til kjøttet er mørt og gjennomkokt.

Kok ris.

Løft ut kyllingstykkene fra kraften, og dekk dem til og hold de varme. Sil kokevæsken over i en ren tykkbunnet gryte. La det koke opp, og la det koke i 12-15 minutter til omtrent to tredeler av væsken er kokt inn.

Rør inn fløten, la det koke opp igjen og la det koke til det er redusert til halvparten. Rør inn frisk estragon. Skjær over kyllingstykkene og anrett dem på varme tallerkener. Serveres med ris og den fantastiske sausen.

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar