søndag 8. november 2009
Grove rundstykker
Saftige, grove og sunne rundstykker.
Ingredienser:
2 dl havregryn
250 g cottage cheese
50 g gjær
5 dl vann
1 ts salt
ca 14 dl sammalt hvete, fin
Fremgangsmåte:
Bland havregryn og cottage cheese og la det stå og svelle sammen natten over. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett gryn-ostemassen, salt og mesteparten av melet. Elt godt til deigen "slipper" bollen. La forheve ca 40 min på et sted hvor det ikke er kaldt/trekk.
Ta opp deigen og kna på melet bakebord. Del deigen i passende store emner og trill hvert emne til rund bolle. Legg bollene på smurt bakeplate og etterhev ca 30-40 min. Stek rundstykkene og server dem lunkne.
I stekeovnen ved 230 grader i ca 20 minutter.
TIPS: Rundstykkene er supre å fryse ned. Noen minutter i ovnen og du har varme, ferske rundstykker!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar