søndag 8. november 2009

Grove rundstykker




Saftige, grove og sunne rundstykker.

Ingredienser:

2 dl havregryn
250 g cottage cheese
50 g gjær
5 dl vann
1 ts salt
ca 14 dl sammalt hvete, fin

Fremgangsmåte:

Bland havregryn og cottage cheese og la det stå og svelle sammen natten over. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett gryn-ostemassen, salt og mesteparten av melet. Elt godt til deigen "slipper" bollen. La forheve ca 40 min på et sted hvor det ikke er kaldt/trekk.

Ta opp deigen og kna på melet bakebord. Del deigen i passende store emner og trill hvert emne til rund bolle. Legg bollene på smurt bakeplate og etterhev ca 30-40 min. Stek rundstykkene og server dem lunkne.

I stekeovnen ved 230 grader i ca 20 minutter.

TIPS: Rundstykkene er supre å fryse ned. Noen minutter i ovnen og du har varme, ferske rundstykker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar