onsdag 11. november 2009

Hjemmelaget tomatsuppe med bacon




Denne suppen er nesten like kjapp som å lage posesuppe, i alle fall hvis du har hurtigmikser eller stavmikser med bolle til. Mett blir du også når du serverer godt brød til.

Ingredienser:
1 pk skivet bacon
1 løk
Halv squash
1 ss smør
1 glass tomatpure (200 g)
7,5 dl vann
1 terning grønnsakbuljong
1 ts balsamicoeddik
1 klype sukker
1/2 fersk rød chili uten frø
1 dl melk
1 dl creme fraiche
Salt (kan sløyfes - smak deg frem)
2 ferske tomater

Fremgangsmåte:
Klipp bacon i småbiter og sprøstek dem sammen med 1 ss smør. Underveis i stekingen når smøret har fått blandet seg med baconet, ta ut smøret med en skje og ta dette opp i en stor panne hvor du lager resten av suppen. Sett baconet til side på veldig svak varme.

Skjær løk og squash i store biter og kjør dem i noen sekunder i hurtigmikseren (det skal ikke bli mos, bare småbiter). Alternativt kan du rive grønnsakene på rivjernets største hull (dette egner seg spesielt godt for squash.

Fres løk og squash i baconfettet i et halvt minutt. Ha i et glass tomatpure, la det frese noen sekunder, tilsett vann, buljongterning og balsamicoeddik. La det koke i 10 minutter, og tilsett en klype sukker. Finhakk chili og tilsett mot slutten av koketiden.

Ha creme fraice i en bolle, tilsett melken og pisk til blandingen er uten klumper. Ha den i suppen og pisk videre slik at suppen bli jevn uten hvite prikker. Smak evt til med salt. Skjær tomatene i småbiter og ha dem i kjelen rett før servering. Strø bacon på toppen og server!

Håper det smaker:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar