fredag 25. mars 2011

Grove vafler med havregryn


I dag, den 25 mars, er det den store vaffeldagen;) Dette må vi feire ved å dele oppskriften på vaffelrøren vi laget i går.

Jeg liker best vaflene når de kommer rykende ferske ut av vaffeljernet... da er de fremdeles litt sprø og "lette". Vafler blir fort myke og "tunge" når de blir liggende, selv om de legges på rist. Grove vafler blir spesielt fort "tunge". Kanskje finnes det en oppskrift på vafler som ikke blir myke etter at de er tatt ut av vaffeljernet? Hvis du har en oppskrift så gjerne legg inn en kommentar:-)

Ingredienser:
200 g siktet hvetemel
50 g fin sammalt hvete
4 dl lettmelk eller h-melk
5 egg
50 g smeltet smør
4 ss sukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
100 g havregryn

Fremgangsmåte:

Hell hvetemel og fin sammalt hvete i en bolle og spe på med melk. Rør godt slik at røren ikke får store klumper.

Rør deretter inn egg, smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme.
Sett røren i kjøleskapet og la den stå 1/2 - 1 time.
Klar til steking!

Vafler smaker godt med forskjellig tilbehør. Prøv å toppe vaflen din med vaniljekesam, bananskiver, hakkede nøtter og litt flytende akasiehonning. Eller hva med den gode gammeldagse slageren rømme og syltetøy? Variasjonsmulighetene er mange! Her er det bare fantasien som setter begrensninger:-)



TIPS: Vafler som inneholder bakepulver bør spises nystekte!
Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar