søndag 27. mars 2011

En søndags vaffel


Snøen faller ned... det er søndag... da smaker det godt med nystekte vafler.

Dette er en god vaffelrøre som er laget av fint hvetemel, og er nok til ca 10-12 plater.

Ingredienser:

2 store egg
3 dl skummet kulturmelk
3,5 dl H-melk
350 gram fint hvetemel
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 gram smeltet smør

Fremgangsmåte:

Knekk eggene og ha de i en bolle.

Visp inn skummet kulturmelk og H-melk.

Sikt inn melet og rør godt. Tilsett deretter resten av ingrediensene.

La røren stå i 15-20 minutter, mens du dekker på, varmer opp vaffeljernet og lager klart tilbehøret.

Tilbehør:

Tilbehør til vafler er kjekt å variere. Noen sverger ene og alene til rømme og syltetøy. Har du lyst å prøve noe nytt kanskje?

Prøv denne varianten:

Nystekte vafler med blåbærkrem, friske bringebær og blåbær med et dryss av vaniljesukker.


Blåbærkremen kan du lage på følgende måte:

Bland Kesam, tinte (frosne) blåbær og vaniljesukker. Miks og triks til du synes det smaker godt. Blåbærkremen smaker friskt og godt til vaflene! Vær forsiktig med vaniljesukkeret slik at du ikke lager kremen for søt.

Sverger du til det urnorske? Prøv:

Nystekte vafler med smør og brunost


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar