En gryterett med et hint av indisk smak. Enkel å lage. Gryteretten er mild på smak og er en helt OK rett.
Antall porsjoner: 6
Ingredienser:
1 kg kjøttdeig
salt
pepper
2 purreløk, finhakket
4 løk, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
2 ss smør
1 ss karri
8 dl vann
2 terninger kjøttbuljong
2 ss sukker
2 glass tomatpure, totalt ca 400 gram
1 liten fløte, ca 3,3 dl
3 ss Garam Masala (krydderblanding)
1 beger Creme Fraiche
Fremgangsmåte:
Stek kjøttdeigen og krydre med salt og pepper. Finhakk grønnsakene, disse surres i smør og karri til de er passe myke. Bland sammen kjøttdeigen og grønnsakene. Løs opp buljong i kokende vann og tilsett dette kjøttdeigen og grønnsakene. Videre tilsetter du sukker og tomatpureen i gryten. Kok dette opp. Tilsett så Garam Masala, fløte og Creme Fraiche.
Gryteretten serveres med ris, ferske og varme Nan brød og en frisk salat. Salaten kan gjerne bestå av isbergsalat, agurk, cherrytomater og rødløk, eller de grønnsakene du måtte foretrekke.
NB: For å spare tid, finnes det en ferdig pakke med Nanbrød til baking. Merket er Møllerens, disse er lette og raske å lage og smaker godt.
Håper det smaker!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar