søndag 25. april 2010

Fennikel- og sesamfrøkrydret kyllingfilet med kremet appelsinsaus



Saftige kyllingfileter som serveres sammen med en deilig kremet appelsinsaus, rosenkål med hvitløk og parmesanost og hjemmelaget potetmos. Spennende rett som passer godt til både helg og fest.

2 personer

Ingredienser:

Til kyllingen:

2-3 kyllingfileter
1 ss fennikelfrø
1 ss sesamfrø
salt og pepper
smør eller olje til steking

Til saus:

2 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
1 rød chilipepper, finhakket
1,25 dl hvitvin
1,25 dl vann+kyllingbuljong
2,5 dl appelsinsaus
1 beger creme fraiche
2 ts revet appelsinskall
salt og pepper

Til rosenkål:

250 g ferske rosenkål
0,5 dl olivenolje
saften av en halv sitron
1 hvitløksbåt, knust
salt og pepper
revet parmesanost

Fremgangsmåte:

Kylling:



Rist Fennikel- og sesamfrø i en tørr stekepanne til de begynner å dufte. Bland så inn salt og pepper og gni denne blandingen inn i kyllingfiletene. La de hvile ca 1 time. Brun så kyllingfiletene på begge sider i litt smør eller olje til de er gyllne på begge sider. Stek deretter filetene ferdig i stekeovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til de er gjennomstekt.

Sausen:

Fres løk og chili i en panne til de er blanke, tilsett så buljongblandingen, hvitvinen og appelsinsausen. La dette koke inn til det halve, eller enda litt til. Bare pass på at den blir tykk nok (NB: dette tar litt tid!). Visp så inn creme fraiche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter, til den har fått passe konsistens. Smak til slutt med appelsinskall, salt og pepper.

Rosenkål:

Kok rosenkål i lettsaltet vann til de er møre, ca 5-6 minutter. Bland sammen olivenolje, sitronsaften, knust hvitløk og salt/pepper og hell denne dressingen over den varme rosenkålen. Strø godt med parmesanost ved servering.

Server denne retten med en hjemmelaget potetmos.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar