søndag 23. mai 2010
Pizza med cherrytomater, parmaskinke og oliven, toppet med ruccola og basilikum
Dette er en smakfull pizza som er lett å lage. Pizzabunn med smak av soltørkede tomater, fetaost og oliven. Hjemmelaget pizzasaus og pizzatopping av herlige ingredienser. Vel verdt å prøve!
Antall personer: 4-5
Det blir nok deig og pizzasaus til 2 pizza, bare husk å kjøpe inn nok pizzatopping til dette.
Ingredienser:
Pizzabunn:
10 svarte oliven, steinfrie
10 små biter fetaost
5 soltørkede tomater marinert i olje/hvitløk
2 dl olivenolje
50 g gjær
2 ts salt
2 ts oregano, tørket
1 kg hvetemel
1 ss reven fersk parmesan
ca 4 dl vann
Pizzasaus:
1 løk, hakket
olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2 ts oregano, tørket
2 ts basilikum, tørket
1/2 ts pepper
1 ts salt
en liten klype sukker
1/2 dl matfløte
Pizzatopping:
cherrytomater, kuttet i små skiver
parmaskinke, strimles
sort oliven, stenfrie, i tynne ringer
revet ost
ruccolasalat
basilikum, fersk
Fremgangsmåte:
Pizzabunn:
Oliven, fetaost og soltørkede tomater hakkes og kjøres deretter godt i en stavmikser. Tilsett olivenolje underveis til det blir en "suppe".
Bland sammen de tørre ingrediensene (mel, salt, oregano, parmesan, tørrgjær), og bland dette med "suppen" og vannet. Deigen skal heves godt (ca 1 time) tildekket av plast og et håndkle på et lunt sted. Deigen deles i to og kjevles ut.
Pizzasaus:
Løken hakkes og surres på svak varme i olivenolje til blank og myk. Tilsett så de øvrige ingrediensene (hermetiske tomater, oregano, basilikum, pepper, salt, sukker og matfløte) og la det putre i ca 10 minutter. Mos deretter sammen ingrediensene med en stavmikser til det blir glatt.
Pizzatopping:
Smør tynt på med pizzasaus, legg over tomater, parmaskinke og litt oliven. Strø over revet ost. Pizzaen stekes lavt i ovnen på ca 250 grader til den er ferdig stekt. Vi brukte ca 15 minutter steketid. Legg deretter pizzaen på en rist i ett minutt, før den legges over på ønsket serveringsbrett. Strø til slutt over med ruccolasalat og basilikum og server!
Håper det smaker!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar