mandag 24. mai 2010

Ovnsbakt laks med mangosalsa og bakt potet



Frisk og god laksemiddag. Passer like godt på grillen som i ovnen.

Antall personer: 2

Ingredienser:

300 g Salmalaks
2 store bakte poteter

Mangosalsa:

1 mango
2 vårløk, kuttet i tynne skiver
1 rød chili uten frø, finhakket
1-2 ss frisk koriander, hakket
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
1 lime, saften av
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader celsius. Skjær et kryss i poteten, pakke den inn i aluminiumsfolie og sett den i ovnen på rist. La de stå til de er møre.

Bland sammen alle ingrediensene til mangosalsaen.



Legg fisken i aluminiumsfolie formet som en "skål".

Krydre fisken med salt og pepper. Fordel så mangosalsaen over fisken.



Sett fisken i ovnen når potetene er nesten ferdig. La fisken stå i ca 20 minutter, eller til gjennomstekt.



Server fisken med bakt potet med f.eks. salt, smør, rømme og litt hakket gressløk på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar