søndag 16. mai 2010

Ovnsbakt laks med urtesaus, potet- og vårløkpuree og spinatsalat




Sunn, velsmakende og frisk fiskerett. Personlig er jeg ganske "kresen" når det gjelder fisk... det skal aller helst ikke smake fisk i det hele tatt! Denne retten ble faktisk en suksess. Det er bare å prøve!

Antall personer: 2

Ingredienser:

Til fisken:

500 g Salma laks (fersk fisk - vakumpakket - den beste som finnes i disken)
1 hvitløksbåt
2 ss olivenolje
1 lime, saft og skall av
1/4 ts cajennepepper
1/2 ts salt

Urtesaus:

1 dl vann
1/2 - 1 fiskebuljongterning
1 beger creme fraiche Lett
1 ts salt
1/4 ts pepper
3 ss hakket fersk dill
2 ss hakket fersk gressløk

Potet- og vårløkpuree:

ca 500 g poteter
3 vårløk
1,5 dl varm melk
1 ss smør
kvernet salt og pepper

Spinatsalat:

ca 200 g frisk spinat
1 rødløk, i passe biter
1 hvitløksbåt, hakket
8 soltørkede tomater, i biter
olivenolje
nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fisken:

Sett ovnen på 225 grader C.

Legg laksen i en ildfast form. Bland sammen olivenolje med limesaft og hvitløk til en marinade. Hell dette over fisken og pass på at du får med alt. Fordel så raspet limeskall, kajennepepper og salt over laksen. Sett dette så inn i kjøleskapet i ca 1 time.



Stek fisken i ca 15 minutter, til den er gjennomstekt. NB! Steker du den for lenge blir den tørr!

Urtesaus:

Kok opp vannet til sausen og ha i buljongterningen. La den løses opp. Tilsett Creme Fraiche og visp sausen glatt. Kok opp sausen, ha i salt og pepper. Ta sausen av varmen og rør i urtene, dill og gressløk. NB! Sausen og rask å lage, bare pass på at urtene er kuttet opp på forhånd.

Potet- og vårløkpuree:

Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. Hakk og skyll vårløken og la denne ligge i kokevannet det siste minuttet før potetene er ferdige. Hell av vannet. Tilsett den varme melken og smøret og mos dette sammen. Smak til slutt med salt og pepper.

Spinatsalat:

Fres rødløken i smør eller olje i en gryte, til den er blank og myk. Tilsett så hvitløken og de soltørkede tomatbitene. Rør dette sammen til det blir varmt. Tilsett så ferdig renset og skylt spinatblader og rør dette sammen. Tilsett olivenolje og kvernet salt og pepper. Spinaten vil etter hvert falle sammen, da er salaten ferdig og må serveres umiddelbart!



Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar