søndag 23. mai 2010
Kyllingfajitas med mexicansk ris
En smak av Mexico. Herlig kyllingfajitas servert med hjemmelaget mexicansk ris, salat, guacamole, salsa, rømme og nachos chips. Guacamolen er hjemmelaget og passe mild på smak. Salsaen er laget av fersk ananas og er skikkelig saftig og frisk på smak. Bare må prøves!
Antall personer: 3-4
Ingredienser:
Kyllingfajita:
3 ss olivenolje
3 ss akasiehonning, evt lønnesirup
1 ss rødvinseddik
2 fedd hvitløk, knust
2 ts oregano, tørket
2 ts paprikakrydder, tørket
salt
pepper
4 kyllingfilet
2 røde paprika uten frø, kuttet i 2,5 cm strimler
8 hvetetortilla, oppvarmet
Mexicansk ris:
1 ts olivenolje
1 dl løk (ca 1/2 løk), finhakket
1 dl grønn paprika (ca 1/2 paprika), finhakket
1 ts knust rød chili på glass (hermetisk)
3 1/2 dl kyllingbuljong (vann + buljong)
2 dl tomatjuice
2 ts worcestershire saus
1 ts chilipulver
1 ts sukker
1/2 ts oregano, tørket
1/2 ts hvitløkspulver
2,5 dl basmatiris, ukokt
Guacamole:
1 avocado
2 ss rømme
1 hvitløksfedd, finhakket
1/4 rød chili, renset for frø og finhakket
saften av 1/2 lime
salt
pepper
Salsa:
1/2 fersk ananas, kuttet i små biter
1/2 rød paprika, finhakket
1 grønn chili, finhakket
1 vårløk, finhakket
4 ss chilisaus (velg en søt type for mild salsa og en sterk for sterkere salsa)
1 lime, kun saften av
Fremgangsmåte:
Kyllingfajitas:
Ha olje, akasiehonning, eddik, hvitløk, oregano, paprikapulver, salt og pepper i en bolle og bland dette godt sammen.
Skjær kyllingstykkene i passe biter. Legg kjøttet i en lav bolle/form og hell over marinaden og vend de godt i denne. Dekk til og settes i kjøleskap i 2-3 timer. Snu stykkene av og til.
Stek så kjøttet med marinaden på middels varme til gjennomstekt. Legg kyllingkjøttet til side og hold det varmt.
Stek paprikabitene i noen minutter til passe møre.
Server kjøttet og paprikaen i varme tortillaer med øvrige ingredienser som salsa, rømme osv.
Mexicansk ris:
Stek løk og grønn paprika i olje over medium varme til blankt og mykt i 2-3 minutter. Rør inn knust chili på glass. Tilsett kyllingkraft, tomat juice, worcesterchire saus, chilipulver, sukker, oregano, hvitløkspulver. Tilsett litt sort pepper. Kok opp og tilsett risen. Reduser varmen, legg på lokk og la det småkoke forsiktig til risen er ferdig og vannet absorbert, ca 20-30 minutter. Rør godt og server straks!
Guacamole:
Del avocado i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet med en skje. Tilsett de øvrige ingrediensene, og kjør det glatt i en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Salsa:
Bland alle ingrediensene, ha de i en passe bolle og la det trekke ca 1 time før servering.
Klart til servering!
Server kyllingfajitas med mexicansk ris, frisk salat, rømme, salsa, guacamole og nachos chips.
Håper det smaker!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar