fredag 1. april 2011

Grove vafler med basilikum og soltørket tomat - toppet med parmaskinke, knasende delikate grønnsaker og en klatt frisk dressing




Frister en vaffel til lunch? Eller hva med en annerledes forrett? Jeg har vært i det kreative hjørnet og eksperimentert litt med vaffelrøren. Resultatet ble overraskende velsmakende og frister til gjentakelse.

Nok til mange vafler

Ingredienser:
Vaffelrøren:
100 g smør, smeltet
5 egg
4 dl lettmelk
2, 5 dl siktet hvetemel
2,5 dl grov sammalt hvete
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
4 ts basilikum
1,5 dl hakket soltørket tomat, i olje

Vaffel-topping:
Ruccola
Rødløk
Cherrytomater
Parmaskinke

Lett-rømme
Hakket soltørket tomat i olje

Fremgangsmåte:
Vaffelrøren:
Smelt smøret. Knus eggene og ha de i en bolle. Tilsett smøret og melken og rør godt.

I en annen bolle, ha i salt, melet, bakepulver og basilikum - bland ingrediensene godt sammen.

Tilsett så det tørre, melblandingen, i det våte. og rør godt til røren er fri for klumper. Til slutt tilsetter du hakket soltørket tomat - minus oljen de ligger i.

Røren skal være tykk, som en tykk saus. La røren hvile i 20-30 minutter, mens du lager klart vaffel-toppingen, og varmer vaffeljernet.

Stek vaflene gylne og legg de på rist.

Vaffel-topping:
Bland rømme og hakket soltørket tomat, og sett dressingen i kjøleskapet til det er klart til servering.

Del cherrytomater i to, hakk rødløk i biter og skyll ruccolabladene.

Når vaflene er klare: Legg en skive parmaskinke på vaffelen, dryss over med litt rødløk, plasser litt cherrytomater og ruccola på toppen, og avslutt med en klatt dressing laget av rømme og soltørket tomat.




Håper det smaker!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar