lørdag 6. november 2010

Kremet pastasalat med pesto og foccaccia med soltørket tomat

Pastasalat med smak av kremet pesto og rykende ferskt foccaccia brød.

Antall personer: 8

Pesto-pastasalat:

Ingredienser:

400 g pasta (skruer, rør eller lignende)
3 dl kesam
2 dl matfløte
400 gram kyllingkjøtt
200 gram bacon i biter
4 vårløk i biter
2 stk rød paprika
200 gram fetaost
evt salt og pepper etter smak

Pesto krem:

4 fedd hvitløk
100 gram pinjekjerner
2-3 potter basilikum
2 dl olivenolje
200 gram revet parmesan
salt etter smak

Fremgangsmåte:

Lag pesto krem: press hvitløk, rist pinjekjernene i en panne til de er tørre, plukk av basilikumbladene og skyll disse og riv parmesanosten. Ha alt i en hurtigmikser, tilsett olivenolje underveis til passe konsistens og smak til med salt.
Bland pesto med kesam og fløte.

Kok pasta og la vannet renne av. Del grillet kylling i biter. Stek bacon og del i biter, la fettet renne godt av på et kjøkkenpapir. Skjær vårløk, paprika og fetaost i terninger.

Bland pastaen med pestokremen og tilsett de andre ingrediensene og vend dette sammen.

Foccaccia:

Ingredienser:

50 g gjær
1 liter vann
6 ss olivenolje
2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
100-150 g soltørket tomat i olje, i biter

På toppen av brødet:
Olivenolje
Flaksalt
Frisk eller tørket rosmarin

Fremgangsmåte:

Løs gjæren opp i lunket vann om du bruker fersk gjær. Tilsett så olivenolje, salt, sukker og soltørket tomat. Elt inn hvetemel.

Bruker du tørrgjær, bland det tørre, tørrgjær, hvetemel, salt og sukker, tilsett deretter det våte, olivenolje og vann.

Konsistensen på deigen skal være som en tykk grøt. Tilsett helt mot slutten litt olivenolje slik at deigen får et lag med olje rundt seg. Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca 30-40 min.

Hell deretter deigen i en bakepapirkledd langpanne (evt smurt). Jevn ut deigen så den blir jevn utover hele formen. Heves så i ca 30 min på et lunt sted.

Lag prikker i deigen med fingrene, hell over litt olivenolje, dryss over litt flaksalt og rosmarin.

Stek brødet på nederste rille på 225 grader celsius i ca 30-40 min. Når brødet er ferdig, legg det over på rist inntil det spises.

Fint å fryse ned rester. Varm de i ca 5 min på 200 grader varmluft.


TIPS: lag salaten av romtempererte ingredienser, for da beholder du den kremete gode smaken. Hvis du setter salaten i kjøleskapet, stivner pestokremen, og den smaker ikke på langt nær så godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar