søndag 22. august 2010

Amerikanske pannekaker med kald jordbærtopping og krem



IHOP er en kjent kjede i USA som er kjent for sine pannekaker. IHOP står for International House Of Pancakes. For en tid tilbake, da vi var på ferie i USA, var vi på IHOP og spiste frokost. Jeg kunne bare ikke unngå å bestille "Buttermilk pancakes with cool strawberry topping and whipped cream". Har drømt om denne retten i lang tid... men må innrømme at jeg ser på denne retten som en dessert enn en frokost;-)
Retten består av 3 lag med pannekaker, hjemmelaget kald jordbærtopping, pisket krem og ferske jordbær.
Antall personer: 4
Ingredienser:
Pannekaker:
260 g hvetemel
2 ts bakepulver
2/4 ts natron
2/4 ts salt
56 g hvitt sukker
2 store egg
4,8 dl skummet kulturmelk
80 g usaltet smør
smør til steking
Jordbær topping:
5 dl ferske jordbær
0,75 dl hvitt sukker
1 ts vanilje essens
Ferske jordbær til topping
Fremgangsmåte:
Start med å lage jordbærtopping, da denne skal serveres avkjølt.
Jordbær topping:
Skyll og renske jordbær, deretter del de i 2. Mål opp og ha jordbær, sukker og vanilje essens i en panne. Rør godt sammen og kok dette på middels høy varme i ca 5 minutter, eller til sausen tykner litt. Hell sausen deretter over i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
Pannekaker:
Bland sammen mel, bakepulver, natron, salt og sukker. I en annen bolle pisker du sammen egg, skummet kulturmelk og smeltet smør, for deretter å helle denne over i den andre bollen. Rør forsiktig sammen til alt er blandet, det kan godt være litt "klumpete" NB! ikke blande for mye og for hardt, da blir pannekakene "tunge".
Pannekakene stekes i små størrelser, totalt 12 stk, da de godt kan serveres som et tårn med 3 pannekaker oppå hverandre.
Når pannekakene er ferdig stekt, kan de godt bli lunkne før de serveres. Legg så 3 små pannekaker oppå hverandre. Legg ferske jordbær på toppen og litt rundt på tallerkenen. Hell jordbærtopping over og avslutt med pisket krem.
Håper det smaker!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar