søndag 14. mars 2010

Fruit 'n' Honey Granola

Denne granolaen er kjempebra å ha som topping på en smoothie, eller rett og slett som en kjapp snack.

Ingredienser:

300 gram havregryn
50 gram soyaflak
50 gram solsikkefrø
50 gram linfrø
50 gram finhakkede mandler
1 ts kanel
1 ts muskatnøtt
75 gram soyaolje
600 gram akasie honning
250 gram tørket frukt/bær (rosiner, tranebær, tropisk mix, e.l.)

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 150 grader. Bland sammen alt det tørre (unntatt tørket frukt/bær) i en stor bolle. Legg til honning og soyaolje i blandingen og bland godt sammen. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel granolablandingen jevnt utover bakepapiret. Stek granolablandingen på 150 grader i ca 30 minutter. Pass på at blandingen ikke blir brent. Når granolablandingen er ferdigstekt, ta den ut og la den avkjøles. Når den er avkjølet, bryt den opp i små biter og legg den i en stor bolle. Legg til tørket frukt/bær i blandingen og bland godt. Fordel blandingen i lufttette bokser.

TIPS: Bruk gjerne fantasien og erstatt soyaflak med havreflak eller rugflak og frøene med andre typer frø. Bl.a gresskarkjerner er godt. Honningen kan erstattes eller delvis erstattes av lønnesirup eller en god eplejuice.

2 kommentarer:

  1. oi dette høres godt ut. Kan dessverre ikke spise soya eller så mye karbohydrater da jeg har lavt stoffskifte. Går det an å bytte ut soyaolje med meierismør el blir det helt feil? :D

    SvarSlett
  2. godt spørsmål!! jeg vet faktisk ikke. kan ikke tro at det skulle være noe problem. men hva med rapsolje? den er også smakløs slik som soyaoljen, men inneholder ingen soya;-)

    skal prøve med rapsolje neste gang. funker det ikke skal jeg legge det inn som en "advarsel" på bloggen:-)

    SvarSlett