lørdag 22. oktober 2011

Amerikansk Banan Brød med en liten hemmelighet

...og hva er hemmeligheten?...blomkål!

Jeg er på utkikk etter næringstett mat til min lille krabat på 16 måneder. Av og til passer det seg slik at man vil ha noe søtt... da vil også den lille smake. Små barn under 3 år trenger energitett mat. De har små mager og energien trenger de til å leke, vokse og utvikle seg. Man vil jo unngå å gi de kaker, kjeks og potetgull siden denne inneholder mettet fett i massevis.

Noe å tenke på... det er naturlig for barnet å foretrekke fet og søt mat. Spiser barnet fet og søt mat ofte i småbarnsalderen, blir ønsket om slik mat enda sterkere! (fra boken Bare Barnemat)

Prøv dette "brødet". Jeg vil nok kalle det en kake, men det er jo amerikansk;-)1 brød i en liten brødform

Ingredienser:

100 g sammalt hvete, fin
120 g siktet hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/4 ts kanel
50 g brunt sukker
50 ml rapsolje
Eggehviten fra 2 store egg
75 g blomkålpure
330 g bananpure, fra modne bananer
1 ts vanilje ekstrakt

Fremgangsmåte:

Ja! Det tar litt tid å lage dette brødet siden man må lage pureen på forhånd. Lag litt ekstra blomkålpure og bruk det i potetstappe. Lager man ekstra bananpure kan man ta litt i pannekakerøren:-)

Start med blomkålpure. Blomkålen må dampes for å bevare vitaminer, siden vi ikke skal bruke vannet. Knekk av noen dusker med blomkål (ta nok!), skyll og sett i gang å dampe. Pass på at blomkålen blir passe mye nok til lage pure. I mellomtiden gjør du følgende. Finn frem formen du vil bruke og spray eller smør den med rapsolje. Sett så oven på 180 grader.

I en bolle blander du sammen melet, natron, bakepulver, salt og kanel (du kan selvsagt utelate kanel om du ikke liker dette).

Sjekk i mellomtiden om blomkålen er ferdig. Er den ferdig tar du den ut og lager pure ved hjelp av enten en stavmikser, blender eller en food processor.

I en annen bolle blander du sammen sukkeret og oljen til dette er blandet godt i hverandre. Hell deretter i eggehviten, blomkålpureen og vanilje ekstrakt. Bland lett sammen. Ta noen bananer (ca 2-3 stk - alt etter størrelse)og lag pure på samme måte som med blomkålen. Bland også dette i samme bolle.

Hell bollen med de tørre ingrediensen sammen med det andre og vend dette lett sammen til det er godt blandet.

Hell så deigen i formen og sett i ovene. Det kommer an på hvilken ovn du har. I oppskriften står det at brøde skal stå i 55-60 minutter. Jeg har derimot måttet la min stå ca 30 min ekstra. Jeg skrudde opp temperaturen til 200 grader de siste minuttene for at brødet i det hele tatt skulle bli ferdig. Stikk en kniv ned i brødet på slutten av steketiden, kommer den ut "ren" er brødet ferdig. Er det noe på kniven (annet enn litt dugg), må brødet stå lenger. Når brødet er ferdig tar du det ut og lar det stå et par minutter før du vender det ut av formen og over på en rist. Vent med å skjære i brødet til det er kjølt seg litt ned.

(Oppskriften er fra boken Deceptively Delicious)

Håper det smaker!

TIPS: Bruk vanilje ekstrakt (som er et sunnere alternativ) i stedet for vanilje essens. Men se på ingredienslisten, velg en uten sirup eller sukker. Det er mer enn nok sukker i oppskriften!

2 kommentarer:

 1. Hei !

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din ([url]) og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett
 2. Denne hørtes spennende ut. :-)

  SvarSlett