tirsdag 9. august 2011

Kalkunstenger med eple og gulrotSunn og velsmakende fingermat til de små. Vi har en liten på snart 15 måneder som nekter å bli matet...han skal spise selv. Fantasien strekker ikke alltid til når maten helst bør være fri for salt og sukker.

Fasongen på denne maten gjør at barnet får et godt grep. Smaken har en fin balanse av naturlige smaker som gulrot, eple, basilikum og hvitløk. Man kan selvsagt lage de sterkere på smak om den lille ønsker det.

TIPS: Selen, sink og B-vitaminer fra kalkunkjøtt styrker hjernen. (Kilde: "Mat for kjappe hoder" av Nicola Graimes)

Ingredienser:

450 gram kalkunkjøttdeig
1 egg, pisket
60 gram gulrot pure (kjør dampet gulrøtter i stavmikser til pure)
60 ml eplepure (skrell epler og kjør det til pure med stavmikser, eller bruk ferdig eplesaus/eplemos av babymat)
30 gram havrekli
40 gram griljermel
1/2 ts tørket basilikum
1/2 lite fedd hvitløk

Fremgangsmåte:

Miks alle ingrediensene sammen til en fin deig. Er deigen for tørr, tilsett mer gulrotpure eller eplesaus. Er deigen for våt, tilsett mer griljermel eller havrekli.

Lag passe størrelse "stenger" som barnet kan holde i når det spiser. Legg de på et ovnsbrett smurt med rapsolje.

Stekes i ovnen til gjennomstekt, på ca 165 grader celsius. Steketiden vil variere i forhold til hvor tykke stengene lages. Gjerne snu stengene underveis slik at de ikke blir brent på undersiden. Ta ut en av ovnen og test om den er ferdig. NB den må være gjennomstekt!

Til middag kan man f.eks servere kokt/dampet potet og gulrot i biter sammen med kalkunstengene. Til lunch kan man dele cherrytomater i to og agurk i passe biter.

Håper den lille liker maten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar