torsdag 3. juni 2010

Krydret kyllingsuppe




Godt krydret kyllingsuppe som brenner litt på tunga.

Antall personer: 2-3

Ingredienser:

400 g kyllingfilet
smør til steking
1 ts salt
1/2 ts sort malt pepper
0,8 ts cayennepepper
1 ss karri
1 purreløk
1 rød paprika
2 ss hvetemel, toppet
1 beger Creme Fraiche Lett
8 dl vann
1 dl hvitvin, eller eplecider
2 hønsebuljongterninger
Frisk timian

Ferskt brød

Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfilet i terninger og brun det i litt smør. Strø over salt, pepper, cayennepepper og karri. Bland krydderet godt i kyllingen.

Snitt purreløken og skjær paprika i terninger og fres det lett i en romslig gryte. Strø over mel og spe med vann, vin/eplecider og creme fraiche under omrøring.

Tilsett buljongterningene. La det hele koke opp og rør inn kyllinterningene. Småkok i ca 5 minutter. Server med dryss av hakket frisk timian på toppen.

Serveres med et godt og fersk brød.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar